Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker
Fotky:

Telecí na hříbkách a smetaně

Ingredience:
500 g telecího masa pokrájeného na kousky, 1 větší cibule, 50 g slaniny, čerstvé hříbky, mletá sladká paprika, 200 ml šlehačky, 1 lžíce mouky, drůbeží vývar (může být z kostky), sůl, bílý mletý pepř, citronová šťáva, olej
Postup:
Na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zalijeme vývarem a zvolna dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme na větší kousky pokrájené hříbky a dodusíme doměkka. Maso vyndáme, v trošce vody rozmícháme mouku, zašleháme do omáčky a necháme provařit. Na závěr zjemníme smetanou, dochutíme citronem, vložíme zpět maso a krátce prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
Ohodnoťte tento recept:
  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.82 Hodnoceno: 26725 krát


« Předchozí recept  | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz